ОСТАННІ НОВИНИ

Захисник Олександр Хмарук викладатиме у ліцеї НАСВ

Ольга Денисяка

|

Випускника Національної академії сухопутних військ Олександра Хмарука, який захищав Україну на Херсонському напрямку, призначили посаду викладача загальної тактики Військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ. Про це повідомили в НАСВ.

В академії розповідають, попри те, що в родині Олександра Хмарука військових не було, він мріяв пов’язати своє життя з армією ще з юних років. Тож, щойно з’явилась така можливість, вступив до військового ліцею у Тульчині, а фах офіцера-піхотинця вже здобував у Національній академії сухопутних військ.

Повномасштабна війна заскочила двадцятирічного Олександра на випускному курсі. Після дострокового випуску отримав скерування у 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу , яка протистояла агресору на Херсонському напрямку.

Там, зі слів Олександра, йому довелося побувати в пеклі. В прямому і в переносному значеннях. Під час одного з наступів він отримав важке поранення, втратив 2 літри крові, кілька разів втрачав свідомість, але зумів виконати поставлене завдання та вивести групу. Згодом, під час операції, воїн пережив клінічну смерть.

Нині старший лейтенант Хмарук (на момент публікації вже капітан) відновлюється після поранення. Його призначили на посаду викладача загальної тактики Військового коледжу сержантського складу Національної академії і вже скоро він поділиться власним бойовим досвідом з майбутніми офіцерами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *