ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському ТЦК відповіли на звинувачення щодо створення «штучних черг»

Наталя Дуляба

|

Оскільки наближається 16 липня, дата, до якої військовозобов’язані українці мають оновити свої дані, під ТЦК на Львівщині збирається все більше людей, аби встигнути виконати обов’язок і не платити штраф. Втім через утворення черг подекуди починаються спекуляції та звинувачення самих посадовців у створенні штучних перепон. У Львівському обласному ТЦК та СП всі ці закиди заперечують.

Черга до ТЦК, фото умовне

Так, 9 липня відомство вийшло з офіційним коментарем щодо ситуації, яка виникла у Перемишлянах. У соцмережах стали поширювати відео з довгою чергою до ТЦК, яку нібито штучно створюють самі працівники, аби військовозобов’язані не встигли оновити дані і заплатили штраф.

«Ми передбачали, що в останній тиждень перед 16 липня громадяни, які не встигають оновити свої дані, будуть всіляко обурюватися і звинувачувати в цьому ТЦК та СП. Привітаймо переможців цього конкурсу – перше відео з таким звинуваченням прийшло з Перемишлян.

Адміністратор Telegram-каналу, який опублікував цей ролик, пішов ще далі і без будь яких доказів підписав його так: “Працівники свідомо створюють штучну чергу, приймаючи за годину по 4-5 чоловік, – повідомляють читачі. – Люди підозрюють, що вже стоїть завдання затягнути процес та якнайбільше виписати штрафів від 17 до 25 тисяч грн”», – цитують поширене відео у Львівському обласному ТЦК та СП.

Військкоматівці заперечують створення штучних черг у Перемишлянах і пояснюють, що ажіотаж спричинений значним напливом громадян та регулярними знеструмленнями.

«Порівняно зі вчора сьогодні [9 липня] оновити свої дані прийшло вдвічі більше людей. І часті вимкнення світла, вочевидь, не сприяють швидкості й зручності в роботі, а навпаки вповільнюють та затягують усі процеси», – йдеться у заяві.

В обласному ТЦК запевняють, що військовослужбовці РТКЦ у Перемишлянах роблять усе можливе, аби опрацьовувати документи громадян якомога швидше.

При цьому посадовці підтвердили, що всі військовозобов’язані, які не встигнуть оновити дані до 16 липня, будуть змушені заплатити штраф.

«Закликаємо до терпіння. Порівняно з умовами, в яких прямо зараз військовослужбовці ЗСУ б’ють ворогів, незручності, пов’язані з чергами у ТЦК, є абсолютно несерйозними. Не вигадуйте і не маніпулюйте цією темою. Це не той конкурс, в якому варто пишатися призовими місцями», – додають у Львівському обласному ТЦК.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». При цьому у ТЦК відкрили попередній онлайн-запис.

За даними Міноборони станом на початок липня свої дані оновили загалом уже 3,2 мільйона військовозобов’язаних українців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *