ОСТАННІ НОВИНИ

Продовження «Гладіатора» від Рідлі Скотта: Оголошено дату прем'єри

Новини компаній

|

На 22 листопада заплановано вихід однієї з головних кінопрем’єр року — продовження культового «Гладіатора». Робота над сиквелом розпочалася ще 2001 року. Проте минуло понад 20 років, поки задум Рідлі Скотта почав втілюватись у реальність, пише Meta.

Майбутня стрічка обіцяє стати блокбастером. На опублікованих знімках добре видно антураж фільму в традиційному стилі Римської Імперії. Дуже достовірно виглядає амуніція, одяг та озброєння. Образ Пола Мескаля також досить переконливий. Щоправда, на арені Колізею він більше схожий на римського офіцера, ніж раба-гладіатора.

Цілком органічно виглядає Конні Нільсен, що грає доньку, сестру і вдову відразу трьох імператорів. А за сумісництвом — ще й матір головного героя.

А ось роль Дензела Вашингтона поки що зовсім незрозуміла. Раніше писали, що він грає впливового торговця, що розорився, мстить братам-співправителям. Однак на опублікованому кадрі він більше схожий на чинного монарха, який сидить на троні.

Що відомо про фільм

Задовго до початку зйомок світові новини кіно стали активно писати про майбутній блокбастер. Прем’єру чекають мільйони шанувальників Рідлі Скотта та просто любителів кінематографа. Звичайно, всі сподіваються побачити стрічку як мінімум не гірше за першу частину.

До речі, вже стало відомо про плани зняти замість одного сіквела цілу трилогію. Вихід двох наступних елементів намічено на 2026-27 роки. Тож поки що чекаємо листопада, коли презентують їхню першу частину.

Спочатку Скотт хотів “воскресити” Максимуса — головного героя першої стрічки. Однак роки минали, і згодом від ідеї довелося відмовитись. Може, і на краще. Зараз можна знімати новий фільм, практично не пов’язаний з попереднім. Хоча кілька персонажів перекочували із «Гладіатора».

  • Насамперед це сам Луцій Вір у виконанні Мескаля. Це справжня історична особа. Хлопець був онуком Марка Аврелія та сином його співправителя, Луція Віра. Імператору Коммоду він був рідним племінником. Згідно з фабулою фільму, після смерті свого дядька Луцій їде до Африки, де спокійно живе із сім’єю. Потім потрапляє у полон і стає гладіатором.
  • Луцилла — мати Луція. У першому фільмі вона грала одну із центральних ролей, стояла на чолі змови проти Коммода. Насправді імператору вдалося здолати свою сестру, після чого Луцилла загинула на засланні. У фільмі гору взяла героїня Конні Нільсен. Але подальші події залишились за кадром. Хоча насправді саме син Луцили став би головним претендентом на престол.
  • Сенатор Гракх — другорядний персонаж. Актору Дереку Джейкобі вже 85. Отже, навряд чи він буде в центрі сюжету і в сіквелі.

Коротко про інших акторів.

  • Педро Паскаль грає римського офіцера. Загін під його командуванням захоплює Луція в полон і звертає в рабство. Судячи з опублікованих кадрів, персонаж Педро теж має битися на арені.
  • Джозеф Квін — Каракалла.
  • Фред Хеннінгер — брат і співправитель Каракалли, Гета.
  • Дензел Вашингтон. Що він робить у стрічці, поки що незрозуміло. Зачекаємо до прем’єри.

Про що фільм

Наприкінці першої стрічки Максимус вбиває Коммода, але сам помирає від ран. На цьому оповідання обривається. Нам показують юного сина Луцили, онука Марка Аврелія та племінника Коммода – Луція. Насправді він практично не відзначився в історичних подіях. Можливо помер зовсім молодим. А може, справді поїхав до Нумідії, хто знає.

Історичний Коммод загинув у результаті змови, аналогічно до свого екранного втілення. Але це сталося через 12 років правління, а не майже відразу після воцаріння, як показано у фільмі. Після його смерті протягом року змінилося кілька імператорів, доки влада залізною рукою не захопила Септимій Північ. Після смерті останнього його спадкоємцями стали брати Каракалла та Гета. Саме в цей час і відбувається дія сіквела.

Луцій Вір аналогічно Максимусу стає гладіатором. І теж приїжджає до Рима «на гастролі». Зважаючи на все, йому належить головна роль у поваленні братиків-імператорів. А допомагатимуть йому таємничий персонаж Дензела Вашингтона і незрозуміло чому досі жива Луцила. А може йому вдасться і героя Паскаля схилити на свій бік. Скоро все дізнаємось, чекати на прем’єру «Гладіатора-2» залишилося недовго.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *