ОСТАННІ НОВИНИ

Обмін «всіх на всіх»: омбудсмен прокоментував, чи готова до цього росія

Ольга Денисяка

|

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець вважає, що російська федерація наразі не готова до «великого обміну», у межах якого вдалося б обміняти «всіх на всіх». Про це він сказав на пресконференції 9 липня, повідомляє hromadske.

«Чи вірю я, що в найближчому майбутньому буде “великий обмін”? Ні. Поясню чому. Різниця в числах. Так, вона дійсно є. На території російської федерації набагато більше затриманих громадян України», — зазначив омбудсмен.

Водночас він наголосив, що сторони обговорюють можливість такого обміну. Такі розмови Україна веде також із партерами, які, за словами Лубінця, підтримують Київ. Однак росія не готова на це зараз.

«Вони готові проводити обмінні процеси, вони готові розмовляти про всі категорії громадян України. Але я не бачу готовності проводити швидкі “великі обміни”», — додав Лубінець.

Нагадаємо, 25 червня з російського полону повернулись 90 українських воїнів. Серед них – воїни Нацгвардії, ВМС, армії, тероборонці, прикордонники. Ті, хто захищали Маріуполь, ЧАЕС та були на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках.

В межах обміну додому повернувся захисник з Львівщини Валерій Сіверухін. Валерій захищав Україну з 2014 року. Служив інспектором мобільної прикордонної застави «Маріуполь». Був у полоні два роки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *