ОСТАННІ НОВИНИ

Новий міністр оборони Британії в Одесі анонсував ще один пакет допомоги

Наталя Дуляба

|

Новий міністр оборони Великої Британії Джон Хілі відразу після свого призначення прибув із робочим візитом в Одесу й анонсував ще один пакет військової допомоги. Про це йдеться на сайті британського уряду.

Джон Хілі зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Рустемом Умєровим.

Після цього він оголосив, що Велика Британія надасть Україні новий пакет підтримки, який включатиме більше артилерійських гармат, чверть мільйона боєприпасів та майже 100 високоточних ракет Brimstone.

При цьому новопризначений високопосадовець запевнив у непохитній підтримці України з боку Великої Британії.

«Можливо, в уряді відбулися зміни, але Велика Британія єдина в підтримці України. Як новий міністр оборони я гарантую, що ми посилимо підтримку з боку Великої Британії, збільшивши поставки життєво необхідної військової допомоги.

Цей уряд непохитний у своєму зобов’язанні продовжувати надавати військову допомогу і стоятиме пліч-о-пліч з нашими українськими друзями стільки, скільки буде потрібно», – заявив Хілі.

Новий пакет допомоги включає у себе, зокрема таке:

  • чверть мільйона боєприпасів калібру 50 мм
  • 90 протитанкових ракет Brimstone
  • 50 малих військових катерів для підтримки річкових і прибережних операцій
  • 40 машин розмінування
  • 10 артилерійських гармат AS-90
  • 61 бульдозер для будівництва оборонних позицій
  • Підтримка раніше подарованих AS-90, в тому числі 32 нових стволів і критично важливих запасних частин, які допоможуть Україні випустити ще 60 000 155-мм снарядів.

Також Джон Хілі доручив урядовцям прискорити постачання Україні пакета військової допомоги, анонсованої ще у квітні. Міністр хоче, аби ЗСУ отримали її повному обсязі протягом наступних 100 днів.

Як відомо, у квітні Велика Британія оголосила про надання Україні найбільшого в історії пакету військової допомоги. Він включає 400 транспортних засобів, 1600 ударних ракет і ракет ППО, в тому числі додаткові високоточні керовані ракети дальнього радіусу дії Storm Shadow, 4 млн боєприпасів і 60 катерів, включаючи морські рейдові кораблі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *