ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ знищили ворожий пункт управління дронами і ЗРК «Бук», – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 865 добу повномасштабної війни російські окупанти продовжують наступати на сході України, найбільш активно – на Покровському напрямку. Тут ЗСУ відбили майже пів сотні атак. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 7 липня.

Уночі агресор атакував двома балістичними ракетами «Іскандер-М» та 13 «Шахедами» з Курської області (РФ). В результаті бойової роботи ППО збито всі дрони у Кіровоградській, Харківській, Сумської та Полтавської областей.

Протягом минулої доби відбулося 151 бойове зіткнення.

За уточненою інформацією, 6 липня рашисти завдали по позиціях наших Сил оборони та населених пунктах два ракетних удари (із застосуванням двох ракет), 58 авіаційних ударів (задіяв 76 КАБів), здійснили близько 4000 обстрілів, 138 з них – із реактивних систем залпового вогню, застосували 1041 дрон-камікадзе.

Також противник завдавав авіаційних ударів, зокрема, в районах населених пунктів Ізбицьке, Стариця, Вовчанськ, Липці, Вовчанські Хутори Харківської області; Часів Яр, Юр’ївка, Торецьк, Нью-Йорк, Олександропіль, Новоселівка Перша, Вовче, Воздвиженка, Семенівка, Михайлівка, Мемрик, Іллінка, Піщане, Григорівка, Костянтинівка, Катеринівка, Єлізаветівка, Костянтинопільське, Ганнівка, Велика Новосілка, Урожайне Донецької області; Гуляйполе, Новоданилівка Запорізької області.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні і штурмові дії за підтримки авіації, загалом тут відбулося 11 бойових зіткнень в районах населених пунктів Вовчанськ, Глибоке та Липці.

На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень за добу збільшилась до семи. Сили оборони відбивали російські атаки в районах Синьківки, Петропавлівки та Стельмахівки Харківської області.

На Лиманському напрямку наші війська стали на заваді 20 атакам окупантів в районах населених пунктів Греківка, Макіївка, Невське Луганської області, Терни та Торського на Донеччині.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили п’ять атак в районах Спірного та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили 11 спроб окупантів прорвати нашу оборону в районах Кліщіївки, Калинівки, Іванівського і Андріївки Донецької області.

На Торецькому напрямку агресор досить активний – скоїв 16 атак у районах населених пунктів Торецьк, Північне, Залізне та Нью-Йорк на Донеччині. Підтримував свої дії авіаударами.

На Покровському напрямку наші оборонці відбивали 49 атак окупантів поблизу населених пунктів Юр’ївка, Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Лозуватське, Прогрес, Новоселівка Перша, Євгенівка, Яснобродівка та Карлівка Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де він 19 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку рашисти здійснили чотири атаки наших позицій в районі Водяного Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулось чотири бойових зіткнення. Ворог отримав жорстку відсіч біля Роботиного та Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах на лівобережжі Дніпра. Загарбники проводили п’ять атак, успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями росіяни зберігають військову присутність, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілюють населені пункти з території РФ.

Водночас Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення і у тилу.

За добу, що минула, авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили дві артилерійські системи, зенітно-ракетний комплекс «Бук», пункт управління БпЛА, 22 райони зосередження особового складу та ОВТ.

Загалом минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1150 осіб. Також наші воїни знешкодили 2 танки, 16 бойових броньованих машин, 40 артилерійських систем, засіб ППО, 53 БпЛА оперативно-тактичного рівня, одну крилату ракету, 50 автомобілів та 16 одиниць спеціальної техніки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *