ОСТАННІ НОВИНИ

РФ посилює стеження за громадянами в Інтернеті, – британська розвідка

Олег Дерев'янко

|

Росія посилює блокування VPN-сервісів та прагне вимкнути інтернет-телефонію задля обмеження доступу громадян до правдивої інформації та більшого стеження за ними. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на розвідувальний огляд Міноборони Британії.

У відомстві оцінили видалення з російського App Store на вимогу «Роскомнадзору» декількох VPN-додатків через те, що вони нібито надають доступ до «незаконного контенту».

«Це майже напевно має на меті обмежити доступ російських громадян до незалежних російських та міжнародних ЗМІ, а також спростити спецслужбам можливість стеження за російськими громадянами», – йдеться в огляді.

Окремо ФСБ вимагає від операторів зв’язку відключити інтернет-телефонію VoIP, пояснюючи це необхідністю скоротити кількість випадків шахрайства.

«Насправді, швидше за все, мета – це розширити можливості російської влади відстежувати та обмежувати комунікації приватних осіб та корпоративних структур», – вказує розвідка.

Міноборони Британії вказує, що ці два заходи відповідають зусиллям РФ контролювати внутрішнє середовище та обмежувати доступ громадян до інформації, яка не збігається з наративами Кремля.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *