ОСТАННІ НОВИНИ

Естонія передала Україні ЗРК Mistral

Олег Дерев'янко

|

У суботу, 6 липня, Естонія доставила в Україну зенітно-ракетні комплекси малої дальності Mistral та ракети до них. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Естонії.

«Підтверджено. В Україну доставлено ЗРК малої дальності та ракети Mistral, надані Естонією. Продовжимо підтримувати українських борців за свободу. Разом ми зможемо зупинити російську агресію», – йдеться у повідомленні.

За даними видання «Мілітарний», Mistral є переносним зенітно-ракетним комплексом, який призначений для ураження цілей на малих висотах, наприклад, гелікоптера або літака. Цей комплекс активно експортуються та перебуває на озброєння у багатьох країнах світу.

Відомо, що Mistral розробили у Франції та у 1987 прийняли на озброєння сухопутних військ країни. У 2000 році також розробили модернізований зразок – Mistral 2, а пізніше й Mistral 3.

«Його зенітні керовані ракети ближнього радіуса дії оснащені інфрачервоною головкою самонаведення, що дозволяє уражати повітряні цілі з тепловою сигнатурою», – пояснили у відомстві.

Нагадаємо, 11 червня стало відомо, що Естонія надасть Україні як військову допомогу пускові установки й ракети зенітних ракетних комплексів (ЗРК) малої дальності «Містраль».

За словами міністра оборони Ханно Певкур, пакет допомоги складено таким чином, щоб Україна отримала від нього максимальну користь, не завдаючи шкоди боєготовності Сил оборони Естонії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *