ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський назвав кількість бригад, які залишаються неукомплектованими через затримку західної допомоги

Маркіян Рой

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що через затримку в постачанні військової допомоги 14 українських бригад залишаються в резерві неукомплектованими. Про це він сказав в інтерв’ю для Bloomberg, передає hromadske.

Зеленський заперечив, що на фронті склалася патова ситуація, натомість назвавши її проблемною. За його словами, проблему можна вирішити, «якщо є бажання й інструменти».

«У нас є бажання, а інструменти не прийшли. У нас стоїть резерв – 14 бригад неукомплектованих, у яких немає відповідної зброї, про яку вже голосували, про яку говорили. Пакети повинні приходити, але вони ідуть, на жаль, повільно», – сказав глава держави.

Він додав, що контрнаступ відбудеться тоді, коли буде зброя, і зауважив, що з особовим складом  ситуація «набагато краща, ніж була три місяці тому».

Зазначимо, аналітики Інституту вивчення війни також зазначали, що Україна формує щонайменше десять нових військових бригад, однак стикається з проблемою їхнього забезпечення через затримку західної допомоги.

Там відзначали, що належна допомога від Заходу й надалі є фактором, що визначає, коли та в якому масштабі українські сили зможуть проводити контрнаступальні операції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *