ОСТАННІ НОВИНИ

Українського морпіха евакуювали з окупованої території, де він пробув півтора року в полоні

Маркіян Рой

|

З російського полону вдалося звільнити українського морського піхотинця, який під час виконання бойового завдання був схоплений ворогом і близько півтора року провів у неволі. Бійця евакуювали з окупованих територій в результаті багатоетапної спеціальної операції. Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил ЗСУ.

29-річний морпіх Олександр потрапив до полону росіян під час виконання завдань. За півтора року ув’язнення він бачив тортури та знущання з українських полонених, а також сам ставав їхньою жертвою.

«Для визволення Олександра було залучено дуже багато сил. В результаті складної та багатоетапної операції, розробленою управлінням розвідки командування Військово-морських сил ЗСУ, «Янголам» вдалося провести успішну евакуацію та повернути 29-річного морського піхотинця», – розповіли у ВМС.

З міркувань безпеки деталі операції не розкривають.

Звільнений військовий зустрівся зі своєю мамою Ольгою, вчителькою української мови, в кабінеті командувача Військово-морських сил, віцеадмірала Олексія Неїжпапи, який особисто контролював проведення операції на всіх її етапах.

Зокрема, Олександр став 69-м, кого «Янголи» успішно евакуювали на підконтрольну Україні територію. Окрім безпосередньо евакуації з підконтрольних російським загарбникам земель, цей загін також виконує доволі широкий спектр завдань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *