ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові студентську поліклініку приєднують до Другого медоб’єднання

Ольга Денисяка

|

Сесія Львівської міської ради прийняла ухвалу про реорганізацію комунального некомерційного підприємства «Студентська поліклініка м. Львова», аби й надалі студентам надавали постійну медичну допомогу. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Студентська поліклініка надає профілактичну та лікувальну допомогу студентам і викладачам найбільших у Львові вишів. Переважно, за медичною допомогою звертаються студенти з інших міст та студенти-іноземці навчальних закладів I-IV рівнів акредитації, серед яких – Національні університети імені Івана Франка та «Львівська політехніка», лісотехнічний університет, інститут банківської справи та інші.

«Основним джерелом фінансування поліклініки є кошти НСЗУ за договорами про медичне обслуговування. Однак через неподання документів для укладення з НСЗУ угоди про надання цієї допомоги, поліклініка не отримуватиме фінансування за послуги, надані медиками вторинної (амбулаторно-поліклінічної) ланки, тому  сума надходжень у 2024 році зменшиться орієнтовно на 1,8 млн грн, що унеможливлює своєчасну та повну виплату зарплати частині працівників, відтак і надання якісної медичної допомоги.

Тому приєднання до Другого ТМО забезпечить ефективне і раціональне використання кадрових і матеріальних ресурсів, збереже робочі місця для надання медичної допомоги. Важливо, що це не потребує додаткових витрат з бюджету Львівської громади і стосується лише організації ефективної медичної роботи», – пояснила керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Марта Матюшко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *