ОСТАННІ НОВИНИ

Українські розвідники зупинили надважливий для російського ВПК комбінат

Маркіян Рой

|

Бійці Головного управління розвідки та Служби зовнішньої розвідки в ніч проти 1 липня атакували Оскольський електрометалургійний комбінат імені Угарова (ОЕМК), що в Бєлгородській області. Це єдине в росії металургійне підприємство повного циклу. Про це hromadske повідомило джерело, обізнане із ситуацією.

Так, у ніч проти 1 липня українські дрони-камікадзе змогли уразити дві основні електропідстанції Бєлгородської області – «Старий Оскол» поблизу села Незнамово та «Металургійну» біля села Волоконовське. Остання є однією з найбільших електропідстанцій у Європі. Унаслідок їхнього ураження комбінат припинив свою роботу.

Після цієї атаки на заводі зупинились усі електродугові печі, у яких застиг метал. Джерело hromadske пояснило, що для їхнього повторного запуску необхідно провести повну чистку цих печей, замінити дугові елементи, на що може знадобитись декілька місяців.

Продукцією цього комбінату користувалися чимало підприємств, що обслуговують російський воєнно-промисловий комплекс, зокрема «ГАЗ», «KамАЗ», «УАЗ», підшипникові заводи «ЕПК» та SKF, а також завод «АВТОНОРМАЛЬ».

Усі вони використовували метал для виготовлення легкої броньованої техніки, підшипників для військових машин та автозапчастин.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *