ОСТАННІ НОВИНИ

У НАТО погодили військову допомогу Україні на 40 млрд євро у 2025 році, – Reuters

Олег Дерев'янко

|

Союзники по НАТО домовилися профінансувати військову допомогу Україні в розмірі 40 мільярдів євро (43,05 мільярда доларів) у 2025 році. Про це повідомив західноєвропейський дипломат агентству Reuters.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попросив країни-члени підтримувати військову допомогу Україні на тому ж рівні, що й у роки після повномасштабного вторгнення росії в Україну у 2022 році, збільшивши її до 40 мільярдів євро (43 мільярдів доларів) на рік.

За даними відомства, лідери НАТО підпишуть це зобов’язання наступного тижня у Вашингтоні.

Нагадаємо, наприкінці червня країни-члени НАТО обговорювали ідею генсека Єнса Столтенберга щодо плану фінансування на 40 млрд євро на рік для України, хоча деякі союзники залишалися скептичними щодо цього.

Єнс Столтенберг відмовився від планів створення п’ятирічного фонду військової допомоги Україні після того, як зіткнувся з протидією з боку членів Альянсу

Тоді генсек Альянсу представив нову пропозицію, згідно з якою члени Альянсу зобов’язуються витрачати щонайменше 40 мільярдів євро на рік на летальну і нелетальну допомогу для України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *