ОСТАННІ НОВИНИ

Нардеп назвав кількість заброньованих чоловіків в Україні

Ольга Денисяка

|

Серед військовозобов’яних чоловіків в Україні майже 565 тисяч є заброньованими. Про це повідомив голова Комітету з питань економічного розвитку ВРУ, народний депутат, член фракції «Слуга народу» Дмитро Наталуха, передає Громадське радіо.

«Останні цифри щодо бронювання говорять про те, що заброньованих у нас є трохи менше 600 тисяч чоловіків. Здається, 565 тисяч. Ця цифра надзвичайно динамічна, і показник може дуже різко стрибати», — розповів Дмитро Наталуха.

Також народний депутат розповів, що наразі кількість офіційно працевлаштованих чоловіків мобілізаційного віку становить 2 мільйони 620 тисяч.

«Нам було би цікаво побачити цифру від тих, хто безпосередньо має право на це бронювання. Йдеться про підприємства, які визнані критичними. У них є переважна квота у 50%, але це не означає, що всі її заповнюють повністю. Хтось — на 3%, а хтось на всі 50%. Зараз ми направили запити на усереднину цифру до Мінекономіки. За останніми даними податкової, в Україні з офіційно працевлаштованих — близько 2 мільйонів 620 тисяч осіб є найманими працівниками мобілізаційного віку», — пояснює Дмитро Наталуха.

Нагадаємо, 11 червня Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11331 «Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки», який передбачає концепцію економічного бронювання військовозобов’язаних від мобілізації. Окрім того, також додадуть два альтернативних законопроекти, що будуть включати: модель із бронюванням за рівнем зарплати у понад 35 тис грн; змішану модель – 35 тис грн зарплати для найманого працівника, 20 тис грн військового збору для ФОП.

У травні нардеп Давид Арахамія розповідав, що Рада розглядає дві моделі економічного бронювання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *