ОСТАННІ НОВИНИ

Генштаб розповів про ситуацію на фронті

Олег Дерев'янко

|

За минулу добу зафіксовано 158 бойових зіткнень, найбільша активність ворога спостерігалась на Торецькому та Покровському напрямках. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 3 липня.

За уточненою інформацією, минулої доби ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах два ракетних удари, із застосуванням двох ракет, здійснив 45 авіаційних ударів (залучив 67 КАБів) та понад 3000 обстрілів (81 з них – з реактивних систем залпового вогню).

Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Противник завдавав авіаційних ударів зокрема в районах населених пунктів Малі Проходи, Липці, Веселе, Нескучне, Тихе, Вовчанські Хутори, Стариця, Сотницький Козачок, Синьківка Харківської області; Райгородок, Спірне, Нью-Йорк, Велика Новосілка, Катеринівка та Одрадне Донецької області; Марфопіль на Запоріжжі; Інгулець, Миколаївка і Токарівка Херсонської області.

Протягом минулої доби зафіксовано 158 бойових зіткнень.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії за підтримки авіації, зокрема, вісім бойових зіткнень відбулося в районах населених пунктів Вовчанськ і Глибоке.

На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень за добу склала 13. Сили оборони відбивали атаки противника в районах Синьківки Харківської області та Стельмахівки на Луганщині. Основні зусилля ворога були зосереджені в районі Синьківки, де відбулося близько 80% всіх протистоянь на цьому напрямку.

На Лиманському напрямку наші війська стримали 18 атак окупантів у районах населених пунктів Греківка, Макіївка, Невське Луганської області та Терни на Донеччині.

На Сіверському напрямку було відбито п’ять атак у районах Івано-Дар’ївки, Спірного та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили 14 спроб противника прорвати оборону в районах Кліщіївки, Калинівки, Іванівського та Часового Яру Донецької області.

На Торецькому напрямку агресор значно активізувався, здійснивши 32 атаки, зокрема, у районах населених пунктів Торецьк, Північне, Південне, Залізне та Нью-Йорк на Донеччині.

На Покровському напрямку наші оборонці відбивали 51 атаку окупантів поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Євгенівка, Новоселівка Перша, Лозуватське, Яснобродівка, Макарівка, Калинове, Пантелеймонівка та Уманське Донецької області. Основні зусилля ворога були зосереджені в районі Новоолександрівки, де відбулась більша частина всіх атак на цьому напрямку.

На Курахівському напрямку сили оборони продовжували стримувати ворога в районі населених пунктів Георгіївка, Красногорівка та Парасковіївка, де ворог 10 разів намагався прорвати оборону.

На Времівському напрямку противник здійснив три штурми наших позицій у районах Водяного та Костянтинівки Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулося одне бойове зіткнення біля Роботиного на Запоріжжі.

На Придніпровському напрямку окупанти намагалися вибити підрозділи сил оборони з позицій на плацдармах, але всі чотири атаки були безуспішними.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність та обстрілює населені пункти з території РФ, зокрема постраждали Хрінівка, Рясне, Миропілля, Баранівка та Дегтярне.

Водночас наші воїни продовжують активно завдавати втрат окупаційним військам у живій силі та техніці, виснажуючи бойовий потенціал ворога вздовж всієї лінії зіткнення та у тилу.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія сил оборони уразили склад боєприпасів, два засоби ППО, артилерійську систему, пункт управління та шість районів зосередження особового складу та озброєння і військової техніки.

Загальні втрати російських загарбників минулої доби склали 1180 осіб. Також було знищено і пошкоджено 16 танків, 17 бойових броньованих машин, 57 артилерійських систем, одну реактивну систему залпового вогню, два засоби ППО, 27 безпілотників, одну ракету, 63 автомобілі та 12 одиниць спеціальної техніки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *