ОСТАННІ НОВИНИ

У РФ заочно арештували експрем’єра Гройсмана та ексміністра Клімкіна

Ольга Денисяка

|

У Росії Басманний районний суд Москви заочно заарештував колишнього прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та ексміністра закордонних справ України Павла Клімкіна. Як пише Радіо Свобода, про це повідомляє пресслужба московських судів.

Крім Гройсмана та Клімкіна, заочно заарештовані колишній міністр фінансів України Олександр Шлапак та генерал-лейтенант ЗСУ Ігор Довгань.

Їхніх публічних коментарів на даний момент немає.

Всіх їх звинувачують за статтею про «застосування заборонених засобів і методів ведення війни», вони оголошені РФ у міжнародний розшук. Телеграм-канал «Сирена» пише, що в розшук також оголошено заступника командувача сухопутних військ ЗСУ Олександра Нестеренка та заступника командувача військ оперативного командування «Південь» Владислава Ліщинського.

На початку травня в базі розшуку МВС РФ з’явилися картки Гройсмана та Клімкіна. Тоді не уточнювалося, за якими саме статтями їх розшукують.

Нагадаємо, російське МВС також оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського та його попередника Петра Порошенка. Їх також розшукуватимуть за неназваними кримінальними статтями.

Також у розшук оголосили командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. А в березні суд у Москві заочно арештував голову СБУ Василя Малюка за нібито скоєння терористичного акту, його оголосили у федеральний та міжнародний розшук.

Серед інших — ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, очільник ГУР МО Кирило Буданов та командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Окрім того, у розшуку й митці, зокрема співачка Джамала.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *