ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські хірурги видалили частину язика 9-річному хлопчику, аби врятувати йому життя

Маркіян Рой

|

У Львові хірурги врятували життя 9-річного переселенця з Запорізької області, видаливши частину його язика через рідкісну пухлину. Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО.

Хірурги Дитячої лікарні Святого Миколая у Львові прооперували хлопчика із надзвичайно рідкісною пухлиною. 9-річний Єгор Полуектов родом із Запорізької області. Вже понад два роки як його рідне місто Мелітополь – окуповане, а Єгор із родиною мешкає у Львові.

Нещодавно хлопчик помітив, що його язик напух, і мама знайшла невелику «горошинку». Після УЗД обстеження лікарі виявили сантиметрову пухлину.

Операцію потрібно було провести терміново, оскільки пухлина росла і загрожувала Єгору труднощами з мовленням, харчуванням та диханням. Хірурги виконали резекцію, часткове видалення язика, щоб видалити пухлину. Під час операції було проведено експрес-біопсію, яка показала, що це міома – доброякісне утворення м’язової тканини язика.

Під час оперативного втручання спеціалісти видалили пухлину, а з нею довелося вирізати і 20% язика хлопчика.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *