ОСТАННІ НОВИНИ

Колишній генсек НАТО критикує Шольца за нерішучість у підтримці України

Ольга Денисяка

|

Колишній очільник Північноатлантичного Альянсу Андерс Фог Расмуссен вважає, що Німеччина надто вагається в питанні збройної підтримки України для захисту від повномасштабного вторгнення Росії. Про це повідомляє Європейська правда.

На думку Расмуссена, в Німеччині «було занадто багато вагань, коли йшлось про важливі рішення щодо поставок зброї» Україні.

«Ми всі пам’ятаємо багатомісячні дискусії щодо танків Leopard. Наразі канцлер (Олаф Шольц. – Ред.) відмовляється від постачання ракет дальнього радіусу дії Taurus. Я справді не розумію чому. Ці коливання лише дають Путіну додатковий стимул продовжувати війну», – вважає він.

Колишній генсек НАТО сказав, що вагання Шольца стосовно підтримки України зроблять його не канцлером миру, а «канцлером вічної війни».

Расмуссен нагадав, що США вирішили розблокувати постачання Україні ракет великої дальності ATACMS, а Данія та Нідерланди вже готуються відправити в Україну перші винищувачі F-16.

«Тому я продовжую закликати канцлера Шольца якнайшвидше схвалити поставку ракет Taurus. Ми повинні зняти усі обмеження на постачання зброї. Як з погляду того, яку зброю ми постачаємо, так і з погляду того, як вона використовується», – підсумував ексгенсек.

Канцлер Німеччини не раз підтверджував, що відмовляється постачати крилаті ракети навіть після рішення США стосовно ATACMS.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *