ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд планує віддати на приватизацію два державні банки

Андрій Котенський

|

Україна планує продаж двох системно важливих банків – «Сенс банку» та «Укргазбанку». Міжнародно визнаного фінансового радника плануть призначити до вересня 2024 року. Про це йдеться у меморандумі МВФ, пише Українська правда.

«Ми готуємо до продажу два системні державні банки – «Сенс Банк» та «Укргазбанк». Плануємо призначити міжнародно визнаного фінансового радника до кінця вересня 2024 року за прозорою процедурою та після консультацій з міжнародними фінансовими організаціями», – йдеться у меморандумі.

Україна також готує до розгляду законопроєкт про приватизацію державних банків у консультаціях з МФО. Його направлять на розгляд парламенту до кінця вересня 2024 року.

Окрім цього, Україна зобовʼязується не збільшувати державну частку у банківському секторі країни, окрім випадків, які стосуються фінансової стабільності та національної безпеки, але після консультації з МВФ.

«Наші (державні – ред.) рішення будуть узгоджуватися з загальною стратегією щодо зменшення державної власності в банківському секторі. Будь-яке рішення, яке може призвести до збільшення державної власності в банківському секторі, ухвалюватиметься після консультацій з персоналом МВФ і буде суворо обмежене питаннями, пов’язаними зі збереженням фінансової стабільності та рішеннями з питань національної безпеки в період дії воєнного стану», – йдеться у одному з розділів меморандуму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *