ОСТАННІ НОВИНИ

На Сумщині судять чоловіка, який виготовляв зброю для захисту села від рашистів

Андрій Котенський

|

У Тростянецькому суді на Сумщині триває розгляд справи жителя села Кам’янка Віталія Куколя. Його обвинувачують у виготовленні й зберіганні зброї та вибухівки. Чоловік провину не визнає, бо у такий спосіб готувався захищати своє село від російських військ на початку повномасштабного вторгнення, повідомляє Суспільне.Суми.

На початку засідання суддя роз’яснив Віталію Куколю, що мова йде, зокрема, про 25 лютого 2022 року.

«З фрагмента металевої трубки та власноруч виготовленого дерев’яного руків’я виготовив одноствольний дульнозарядний пістолет з гнотовим запаленням. Крім того, за допомогою фрагмента металевої трубки та рукоятки рушниці для підводного полювання незаконно виготовив одноствольну дульнозарядну рушницю з капсульним механізмом запалювання», – повідомив суддя Олександр Огієнко.

Віталій Куколь повністю відкидає звинувачення.

Як відомо, восени 2023-го року Віталій Куколь розповідав Суспільному про те, як з односельцями на початку повномасштабного вторгнення готувались обороняти від російських військ Кам’янку. Показував і власноруч зроблену для цього зброю.

Тією зброєю, за словами обвинуваченого, він не користувався. Після закінчення ж війни хотів передати її до одного з музеїв.

«Беручи до уваги те, що обвинувачений Куколь Віталій Миколайович під час досудового розслідування та судового розгляду вказаного кримінального провадження вину у скоєному кримінальному правопорушенні не визнає, тому керуючись вимогами статті 349 КПК України вважаю за необхідне здійснити повний порядок дослідження доказів: розпочати з дослідження матеріалів кримінального провадження, в подальшому дослідити речові докази в кримінальному провадженні, допитати свідків в кримінальному провадженні і в останню чергу допитати самого обвинуваченого з урахуванням вимог статті 63 Конституції України», – повідомив керівник Охтирської прокуратури Дмитро Заяц.

Наступне судове засідання призначили на 22 серпня. Тоді мають вивчати письмові докази. Віталію Куколю інкримінують статтю «Незаконне поводження зі зброєю». Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *