ОСТАННІ НОВИНИ

Росія відправила на війну проти України 10 тисяч мігрантів

Олег Дерев'янко

|

Голова слідчого комітету росії Олександр Бастрикін повідомив, що рф відправила 10 тисяч мігрантів, які отримали російське громадянство, на війну проти України нібито для будівництва фортифікаційних споруд. Про це повідомляє російський Telegram-канал Baza.

«Ми знайшли таку “фішку”, що мігранти почали потихеньку залишати територію російської федерації», – зазначив він.

За його словами, російські силовики «відловили» 30 тис. мігрантів, які отримали паспорт, не бажають стати на військовий облік.

«Вже понад 10 тисяч із них направлено в зону СВО (так звана “спеціальна операція”, – ред.). Нас запитують: а навіщо вони там потрібні? Товариші, рити окопи й укріплення створювати. Для цього потрібні дійсно хороші, робочі руки. Вони сьогодні поповнюють лави наших тилових підрозділів», — заявив Бастрикін.

Нагадаємо, раніше агенція Bloomberg писала, що москва змушує тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати на боці російських військ у війні проти України. Їх використовують як додаткову силу для наступу в Харківській області.

За їхніми словами, Росія погрожує не продовжувати візи африканським студентам і молодим робітникам, якщо вони не погодяться приєднатися до армії. Ба більше, деяких африканців затримують і змушують вибирати між депортацією і військовою службою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *