ОСТАННІ НОВИНИ

Льотчик винищувача МіГ-29 збив два «Шахеди» за один бойовий виліт

Ольга Денисяка

|

Під час повітряної тривоги вночі 27 травня український пілот винищувача МіГ-29 збив одразу два ударні російські дрони «Шахед» за один бойовий виліт. Про це йдеться в повідомленні повітряного командування «Захід».

Одразу два дрони збив льотчик-винищувач Севастопольська БрТА повітряного командування «Захід» на ім’я Павло. Він пілот фронтового винищувача МіГ-29. Одне з його бойових завдань – робота в небі під час відбиття російських масованих комбінованих ракетно-авіаційних ударів.

Спершу військовий збив один «Шахед», однак згодом він отримав завдання знищити ще одну повітряну ціль.

«Я сказав подумки своєму літаку: Ми маємо з тобою зробити це, збити й другого. І ми це зробили. Ніч була безсонна, але результативна для мене і закінчилася спокійним ранком для українців, на яких були націлені ці два ворожих дрони. Збивати малорозмірні і малошвидкісні ударні дрони не так просто, як здається. Треба все ретельно прорахувати: швидкість літака, свої маневри в небі. Та ми добре підготовлені, багато тренувалися і тренуємося, аби ефективно боротися з ударними БплА «Shahed». Звичайно, відчуваєш радість, що вдалося знищити ціль. Але це триває лічені секунди, далі знову зосерджуєшся на виконанні наступних польотних завдань», – розповідає Павло.

Додамо, що в ніч на 27 червня українські захисники збили 5 із 6 ракет, які застосували окупанти і всі дрони, які запустив ворог, – 23 «Шахеди».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *