ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС виділив Україні 1,9 млрд євро фінансової підтримки

Маркіян Рой

|

Україна отримала від Європейського союзу транш фінансової підтримки у розмірі 1,9 млрд євро за програмою Ukraine Facility. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що загальна бюджетна підтримка від ЄС з початку 2024 року вже досягла майже 8 мільярдів євро і «ще більше на підході».

«Хочу висловити вдячність президентці Європейської Комісії Урсулі фон дер Ляєн та всій її команді за таку непохитну підтримку», ‒ написав Шмигаль.

Нагадаємо, Ukraine Facility передбачає допомогу 50 млрд євро на чотири роки. Це як і бюджетна підтримка нашої держави, так і фінанси на здійснення реформ та стимулювання капіталовкладень в українську економіку.

У березні Євросоюз виділив Україні перші 4,5 млрд євро. 24 квітня ЄС виділив Україні другий транш фінансування за програмою Ukraine Facility. Це 1,5 млрд євро, які спрямують на покриття найважливіших бюджетних видатків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *