ОСТАННІ НОВИНИ

Працівник ЛОВА в середньому отримує менше ніж 12 тисяч гривень, – Козицький

Маркіян Рой

|

Працівник Львівської обласної державної адміністрації в середньому отримує менше ніж 12 тисяч гривень посадового окладу. Таким чином його зарплата у понад двічі нижча, ніж у працівника центральних органів влади.  Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

За останні чотири місяці середня зарплата чиновників в Україні зросла на 32% і сягнула 50 тисяч гривень.

Найбільші зарплати отримують у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). У середньому її працівники отримують 89,7 тис. грн.

Трохи менші зарплати в Антимонопольному комітеті. Там, середня заробітна плата становить 88,3 тис. грн.

Трійку лідерів замикає Секретаріат Національної тристоронньої соціально-економічної ради, де в середньому платять 72,4 тис. грн.

При цьому він наголошує, що працівник Львівська обласна державна адміністрація в середньому отримує менше ніж 12 тисяч гривень. Бо Кабінет Міністрів України вирішив, що зарплати службовців адміністрації мають дофінансовувати з місцевих бюджетів.

«Львівська ОВА неодноразово звертала увагу уряду, що оплачувати працю держслужбовців має держава, а не місцеві бюджети, які і без того перевантажені критично важливими видатками. Шановний Кабміне, ви або ліквідуйте адміністрації, якщо ми вам не потрібні, або реформуйте, або спробуйте врешті з повагою ставитись до людей, які працюють на державу!» – заявив Козицький.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *