ОСТАННІ НОВИНИ

Пентагон вважає, що війська КНДР в Україні стануть гарматним м’ясом

Маркіян Рой

|

Міністерство оборони США відстежуватиме можливе пересування північнокорейських військ в Росію для їхньої участі у війні в Україні. Про це під час брифінгу заявив речник Пентагону Пат Райдер, повідомляє Європейська правда.

У Райдера попросили прокоментувати повідомлення про те, що інженерний підрозділ північнокорейської армії буде відправлений до окупованого Донецька, що стане частиною військового альянсу Північної Кореї та Росії.

У відповідь представник Пентагону зазначив, що можлива відправка військ КНДР в Україну – «це те, за чим необхідно стежити».

«Я думаю, що на місці північнокорейського військового керівництва я б поставив під сумнів свій вибір щодо відправки своїх військ на роль гарматного м’яса в незаконній війні проти України, бо ми бачили, яких втрат зазнають російські війська», – сказав Райдер.

Він додав, що США уважно стежитимуть за розвитком ситуації.

Минулого тижня глава Кремля Владімір Путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підписали угоду, яка зобов’язує кожну сторону надати негайну військову допомогу іншій у разі збройної агресії проти однієї з них.

Сполучені Штати вважають, що Північна Корея в обмін на військову допомогу Росії може просити технологій для вдосконалення ракет дальнього радіуса дії, а також ядерної зброї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *