ОСТАННІ НОВИНИ

В межах обміну полоненими Україна передала Росії митрополита УПЦ МП Іоанафана, – ЗМІ

Ольга Денисяка

|

У рамках обміну військовополоненими російській стороні передали митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана УПЦ МП росіянина (Анатолія Єлецьких), якого в Україні раніше засудили за виправдання російського вторгнення. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

«Підтверджуємо цей обмін», – сказав співрозмовник агентства.

Крім того, на сайті Російської православної церкви розміщене повідомлення, що «митрополит Тульчинський і Брацлавський отримав свободу».

«22 червня 2024 року за клопотанням святійшого патріарха Московського та всієї Русі Кирила в результаті проведених переговорів звільнено митрополита Тульчинського і Брацлавського Іоанафана», – йдеться у повідомленні.

З цього приводу Укрінформ звернувся до Головного управляння розвідки Міністерства оборони України, яке курує обмін полоненими. Агентству повідомили, що «наразі обмін не завершився, операція триває». У зв’язку з цим у розвідці відмовилися будь-що коментувати

Додамо, що в серпні 2023 року в СБУ повідомили, що митрополита Тульчинської єпархії УПЦ МП у Вінницькій області, який виправдовував повномасштабне вторгнення РФ, засудили до 5 років тюрми.

Нагадаємо, 25 червня з російського полону повернулись 90 українських воїнів. Серед них – воїни Нацгвардії, ВМС, армії, тероборонці, прикордонники. Ті, хто захищали Маріуполь, ЧАЕС та були на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *