ОСТАННІ НОВИНИ

Через тривале розслідування у Львові зіпсувались майже 350 коробок медикаментів

Маркіян Рой

|

Внаслідок тривалого розслідування львівської поліції, неналежного зберігання і неквапливості прокуратури зіпсувалися сотні коробок з медикаментами, переданими в Україну з гуманітарною метою. Про це повідомила представниця волинської громадської організації «Самооборона» Віра Шварцкоп, передає NGL.media.

Львівська поліція передала на баланс організації «Самооборона» майже 350 коробок з медикаментами після закриття кримінального провадження. Медикаменти були арештовані ще в липні 2022 року.

Як повідомила волонтерка, більшість переданих ліків виявилися простроченими або знищеними через неналежне зберігання. Медикаменти зберігалися майже два роки в мокрих картонних коробках, частина яких згнила. Ліки майже два роки зберігали у мокрих картонних коробках.

«До нас приходив медик з Третьої штурмової бригади, так він з усіх ліків взяв лише ортези й навіть бинти не став брати, бо вони смердять, їм таке використовувати не можна», – каже Віра Шварцкоп.

За її словами, не більше 10% від всіх медикаментів та виробів медичного призначення ще можна буде використати. Загалом у коробках було різне – від таблеток для епілептиків до інсуліну, ортези, перев’язувальні матеріали тощо.

Медикаменти, які зберігалися на складі у Львові на вул. Промисловій, були арештовані у рамках розслідування щодо можливого продажу гуманітарної допомоги благодійними організаціями. Поліція підозрювала волонтерів організації «Міжнародний Фонд «Вільна Душа України» у продажу гуманітарних аптечок, проте директор організації Іван Гасинець заперечив будь-який зв’язок з ліками на складі.

Поліцейські у червні 2023 року закрили справу про продаж ліків, але зняли арешт з медикаментів лише 19 квітня 2024 року й передали їх на баланс ГО «Самооборона».

Віра Шварцкоп зазначила, що склад, з якого забирали ліки, був у поганому стані, дах протікав, на підлозі було болото. Крім переданих медикаментів, там зберігалося багато іншого майна, яке також псувалося через неналежні умови. Власником медикаментів є львів’янин Назар Джафаров, який зазначив, що це формальний статус, про який його попросила прокуратура для законного передання медикаментів ГО «Самооборона».

В ухвалі про скасування арешту йдеться, що власником ліків є львів’янин Назар Джафаров. Однак він у коментарі NGL.media заявив, що це формальний статус, щоб прокуратура могла законно передати медикаменти ГО «Самооборона».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *