ОСТАННІ НОВИНИ

З початку року РФ випустила по Україні понад 2200 «Шахедів»: скільки збили сили ППО

Маркіян Рой

|

Від початку року російські окупаційні війська випустили по території України 2277 ударних безпілотників типу Shahed, ППО України знищено близько 86% ворожих дронів. Про це повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

«Вранішні зведення від Повітряних сил у вигляді інфографіки, це не просто результати із десятками збитих “Шахедів”, це потужні протиповітряні бої щоночі. До вашої уваги кілька результативних та емоційних епізодів бойової роботи мобільних вогневих груп Повітряних сил», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що із 1 січня 2024 року російські окупанти випустили по території України 2277 ударних безпілотників типу Shahed. Протиповітряною обороною знищено близько 86 відсотків – 1953 «Шахеди».

Таких результатів вдалось досягти завдяки нарощенню бойових спроможностей мобільних вогневих груп Сил оборони України, наголосив Олещук. Це тисячі військовослужбовців, які майже щоночі виїжджають на вогневі позиції і б’ють ворожі БпЛА з усього наявного у них озброєння.

На озброєнні МВГ нині є стрілецька зброя, зенітні гармати, ПЗРК, додаткове обладнання, здатне забезпечувати гарний результат бойової роботи. А також прилади нічного бачення, тепловізори, оптика, лазерні указки, прожектори, засоби РЕБ, програмне забезпечення, автомобілі високої прохідності – усе це дозволяє працювати по ворожих цілях більш ефективно та раціонально.

«Більше 80 відсотків збитих “шахедів” саме на рахунку мобільних вогневих груп Сил оборони України. Тож дякую усім, хто робить МВГ влучнішими – забезпечує необхідним обладнанням для результативної роботи! Це благодійні фонди, місцеві громади, волонтери та активісти, українці та світова спільнота», – додав Олещук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *