ОСТАННІ НОВИНИ

Іспанія відправила Україні другу партію ракет для Patriot, – ЗМІ

Олег Дерев'янко

|

Іспанія передала Україні другу партію зенітних ракет до систем протиповітряної оборони Patriot. Про це агентству EFE заявили джерела в уряді, пише Європейська правда.

За даними джерел, друга партія ракет від Іспанії прибула в Україну минулої п’ятниці, 21 червня, на додаток до першої партії, яку доставили наприкінці квітня.

Ракети для Patriot є частиною «важливої поставки», що має відбутися в червні цього року, як повідомила 25 травня міністерка оборони Маргарита Роблес під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Нагадаємо, що Україна отримає від Іспанії більш ніж десяток зенітних ракет для Patriot і 19 вживаних танків Leopard 2A4 німецького виробництва, а також іншу іспанську зброю, як-от протидронове обладнання та боєприпаси.

Також 20 травня Маргарита Роблес оголосила про відправлення Києву другої партії танків Leopard, яка відбудеться наприкінці червня, а також артилерійських боєприпасів 155-мм калібру і нової партії зенітних ракет Patriot, а також систем протидії дронам, оптико-електронних систем спостереження тощо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *