ОСТАННІ НОВИНИ

У «Резерв+» впродовж літа можуть запустити автоматичне надання відстрочки, – Міноборони

Олег Дерев'янко

|

У застосунку «Резерв+» цього літа можуть запустити сервіс автоматичного надання відстрочки від призову. Про це розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в інтерв’ю NV.

«Ми вважаємо, що в деяких кейсах відстрочка має надаватись автоматично, без походу до ТЦК, без збору папірців, наприклад, людям з інвалідністю чи батькам трьох дітей. Адже ці дані вже є у держави в тому чи іншому вигляді. Наприклад, родинні зв’язки, зв’язок між батьком, матір’ю і дітьми є в Державному реєстрі актів цивільного стану. І вже зараз у нас із цим реєстром є взаємодія. Ми хочемо достатньо швидко закрити найрозповсюдженіші кейси, щоб Резерв+ став абсолютно цифровим аналогом ТЦК, і всі сервіси, які можна автоматизувати, не забирали час і ресурси наших громадян», – зазначила вона.

За її словами, цю послугу можуть запустити впродовж літа.

«У нас зараз достатньо щільне навантаження на команду. Ми запустили військово-обліковий документ. Зараз займаємося тим, що технічно підтримуємо всі ці кейси. Я думаю, що протягом літа ми вже зможемо випробувати цю взаємодію», – додала Черногоренко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *