ОСТАННІ НОВИНИ

Шмигаль обговорив з президенткою Бундесрату децентралізацію української енергосистеми

Олег Дерев'янко

|

У понеділок, 24 червня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, під час зустрічі у Києві, з президенткою німецького Бундесрату Мануелою Швезіг обговорили децентралізацію української енергосистеми й інвестиції в розвиток відновлювальної енергетики. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, Україна та Німеччина мають високий рівень партнерства, зокрема на рівні громад та областей. Наразі укладено вже 210 комунальних та 7 міжрегіональних партнерств.

«Розраховуємо надалі працювати в цьому напрямку, адже це сприяє відновленню та розвитку українських громад і міст», – сказав він.

Він також подякував Німеччині за організацію Конференції з питань відновлення, за підсумками якої підписано більше 100 угод на загальну суму 16 млрд євро. А також за патронат над відновленням Чернігівщини.

«Особливо важлива допомога у сфері енергетики. Цінуємо готовність німецького бізнесу надавати необхідне обладнання. Обговорили децентралізацію української енергосистеми й інвестиції в розвиток відновлювальної енергетики», – йдеться у повідомленні.

Шмигаль додав, що не менш важлива тема – захист інфраструктури та людей. Зокрема, він подякував партнерам за надання систем Patriot та ракет до них.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *