ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський анонсував нові Patriot і далекобійну зброю

Андрій Котенський

|

Україна отримала рішення про нові поставки ЗРК Patriot та працює над залученням далекобійної зброї, аби примусити терористичну росію до справедливого миру. Про це під час вечірнього відеозвернення повідомив Президент України Володимир Зеленський.

За його словами, наступні тижні червня та першої половини липня мають стати для України не менш результативними, ніж травень, ніж перша половина червня.

«Ми вже отримали рішення щодо нових «петріотів» для України й готуємо продовження, ми працюємо над постачанням іще систем ППО. І далекобійність зараз – це питання не лише про те, чого ми можемо досягти на полі бою, але й про те, коли взагалі завершиться війна. Що більше ми можемо, то швидше вдасться примусити Росію до справедливого миру», – повідомив він.

Президент також додав, що Україна цього тижня отримала важливий результат, адеже до комюніке Саміту миру долучилось ще шість учасників.

«Це чіткий сигнал, що нам вдалося переконати світ у можливості миру – і саме справедливого миру. Буде ще більше підписів під комюніке – наша команда зараз працює над цим. І також поступово ми готуємо роботу в групах – за пунктами Формули миру. Наше завдання незмінне – вийти протягом найближчих місяців на спільний, глобальний шлях відновлення безпеки за кожним із пунктів Формули миру. І це можливо», – переконаний Володимир Зеленський.

Також він нагадав, що 25 червня Україна очікує фактичний початок перемовин про вступ України в ЄС .

Як відомо, підсумкове комюніке Глобального саміту миру в Швейцарії спершу підписали 80 країн і чотири організації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *