ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові потужна злива повалила 100 дерев

Ольга Денисяка

|

22 червня у Львові пройшла потужна злива – повалено близько 100 дерев, пошкоджено дахи будинків та лінії електропередач. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

«Триває ліквідація наслідків негоди, яка пройшла сьогодні Львовом. Провели комісію з надзвичайних ситуацій. Головне – жодна людина не постраждала. Роботу громадського транспорту відновлено повністю. Повалено близько 100 дерев.(Обстеження триває). Пошкоджено до 10 дахів. вулиці Валовій провалився димохід шестиповерхового будинку, пошкодив дах», – повідомив мер міста.

Садовий повідомив про пошкоджені лінії електропередач. Можлива часткова відсутність світла. Комунальні служби розчищають дороги та дощоприймачі. Пріоритет на головних

У пресслужбі Львівської міської ради повідомили, що станом на 16.00 год, за інформацією керівників районних адміністрацій та керівників департаментів міськради, на вулицях та в парках громади впало близько 100 дерев. Їх оперативно розкрижовують та прибирають. Водночас обстеження щодо падіння дерев триває.

Внаслідок негоди впав димохід у житловому будинку на вул.Валовій 13 та пошкодив перекриття в одній з квартир. Місто допоможе провести відновлювальні роботи. Попередня вартість складає  270 тис. грн.

Зафіксовано часткове пошкодження 7 дахів – у 4 житлових будинках у Шевченківському районі, у будівлі бібліотеки в Гряді, у будівлі театру на вул. Гнатюка та у ТЦ «Скриня» на вул.Городоцькій. На деяких об’єктах пошкодження все усунуті.

Відомо про один випадок підтоплення дороги – на вул. Зеленій біля ресторану «МакДональдз». У цій локації було просідання дорожнього полотна. Водночас чергові бригади працюють над очищенням дощоприймачів у місті.

У Львові впало 3 опори вуличного освітлення та зафіксовано три пориви мереж вуличного освітлення.

Також пошкоджені лінії електропередач. Відтак можуть бути перебої зі світлом. До ліквідації пошкоджень Львівобленерго залучило  додаткові аварійні бригади.

Також через падіння гілок були незначні обриви контактної мережі, відтак тимчасово не курсували трамваї №6 та №7. Через падіння дерев на пл. св.Юра було зупинено курсування тролейбусів №22, №23 та № 30. Станом на 16:30 рух тролейбусів відновлено. Зараз весь електротранспорт курсує у звичному режимі.

Станом на 16:00 год. на Гарячу лінію міста надійшло 163 звернення щодо негоди.

Зазначимо, що в області буревій призвів до знеструмлення 155 населених пунктів повністю та 263 частково у різних районах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *