ОСТАННІ НОВИНИ

Під час ракетної атаки росіяни пошкодили єдиний в Україні нафтогазовий університет

Ольга Денисяка

|

Пошкодженим ракетою навчальним закладом в Івано-Франківську виявився Національний технічний університет нафти і газу. Про це повідомив мер міста Руслан Марцінків.

«Внаслідок ворожої атаки пошкоджено понад 800 вікон в різних будинках в місті Івано-Франківську. На жаль, пошкоджений наш Університет нафти і газу. Також пошкоджені 14 будівель та понад 1000 квадратних метрів покрівлі та садочок та ліцей на Набережній. Механізм компенсацій вже напрацьовуємо. Фахівці обійдуть кожне постраждале помешкання, встановлять збитки і після того можна буде звертатися за компенсацією в ЦНАП», – повідомив Руслан Марцінків.

Університет вже запустив збір на відновлення будівлі.

«Сьогодні вночі внаслідок ворожої ракетної атаки постраждав наш університет. У цей нелегкий час спільнота ІФНТУНГ звертається до наших випускників, партнерів та всіх небайдужих з проханням про допомогу та фінансову підтримку, щоб подолати наслідки чергового російського злочину. Кому небайдужа доля Alma mater, нафтогазової й енергетичної освіти та унікального в Україні університету, долучайтесь до збору», – повідомили в університеті.

Реквізити для допомоги:

БО БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД МІЙ УНІВЕРСИТЕТ:

ЄДРПОУ 38713155

р/р № UA243052990000026007015504887

Зазначимо, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу є єдиним в Україні закладом вищої освіти IV рівня акредитації нафтогазового профілю.

Російська атака вночі 22 червня

Російські війська здійснили черговий масований обстріл української енергетики. Сили ППО збили над Україною 12 із 16 ракет, а також усі 13 «Шахедів».

На Львівщині росіяни завдали ракетного удару по об’єкту критичної енергетичної інфраструктури. На місці виникла пожежа.  В «Укренерго» розповіли, що пошкоджень зазнало обладнання компанії у Львівській та Запорізькій областях. На Запоріжжі внаслідок атаки поранені двоє енергетиків.

Також росіяни завдали удару по навчальному закладі в Івано-Франківську.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Ігор Зінкевич/Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *