ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині правоохоронець переправляв військовозобов'язаних за кордон як водіїв

Маркіян Рой

|

На Львівщині судитимуть правоохоронця, який організував канал переправлення через кордон чоловіків призовного віку під виглядом водіїв. Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Розслідуванням встановлено, що 44-річний майор заснував підприємство оптової торгівлі та отримав дозвіл на міжнародні перевезення вантажів. Надалі він підшукував чоловіків призовного віку охочих виїхати за кордон та працевлаштовував їх водіями вантажівок.

Відомості про них вносив до інформаційної системи «Шлях». Виїзд осіб відбувався через міжнародний пункт пропуску на Львівщині, а вантажівку назад до України повертав інший далекобійник. За такою схемою підозрюваному вдалось забезпечити виїзд п’ятьом ухилянтам.

За даними Державного бюро розслідувань, за свої послуги чоловік брав 5 тис. доларів.

44-річного правоохоронця обвинувачують у незаконному переправленні осіб через кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Чоловікові також обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Крім того, його відсторонили від займаної посади та перевели в розпорядження начальника правоохоронного органу. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *