ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ уразили 4 пункти управління і командно-спостережний пункт рашистів

Наталя Дуляба

|

На 847 добу повномасштабної війни російські окупанти продовжують наступати на сході України, особливо активно – на Покровському та Краматорському напрямках. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 19 червня.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 129 бойових зіткнень. За уточненою інформацією, ворог завдав по позиціях ЗСУ та населених пунктах України один удар однією ракетою, 39 авіаударів (зокрема, із застосуванням 54 КАБів), здійснив понад 4000 обстрілів, в тому числі 102 – із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

У ніч на 19 червня рашисти атакували Україну 21 «Шахедом». ППО збила 19 із них у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Хмельницькій та Львівській областях. Влучання були у Львові та в передмісті.

Водночас протягом минулої доби авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили шість районів зосередження особового складу та військової техніки окупантів, чотири пункти управління, командно-спостережний пункт, шість засобів ППО та артилерійську систему.

Загальні втрати російських загарбників минулої доби склали 1130 окупантів, знищено 10 танків, 12 бойових броньованих машин, 48 артилерійських систем, чотири засоби ППО, 34 БпЛА ОТР, 47 автомобілів та сім одиниць спеціальної техніки.

Від початку доби 19 червня на фронті вже відбулося 42 бойових зіткнення. По позиціях наших військ та населених пунктах ворог завдав шість авіаційних ударів дванадцятьма КАБами, застосував 41 дрон-камікадзе та здійснив понад 600 обстрілів.

На Харківському напрямку штурмова дія окупантів поблизу населеного пункту Липці успіху не мала, триває бій в районі Вовчанська.

За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали: понад 130 осіб вбитими та пораненими, знищено танк, бойову броньовану машину, артилерійську систему та чотири автомобілі.

На Куп’янському напрямку тривають чотири бойових зіткнення неподалік Піщаного, Степової Новоселівки та Кругляківки. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку загарбники п’ять разів атакували позиції Сил оборони поблизу Греківки, Невського та Тернів. Ситуація напружена. Бойові дії тривають.

На Краматорському напрямку від початку доби вже відбулося дев’ять бойових зіткнень. Дві атаки російських окупантів наші захисники відбили біля Нового та Кліщіївки. Продовжуються сім боєзіткнень в районах Калинівки, Нового та Іванівського.

За сьогодні на Покровському напрямку окупанти здійснили вже 13 спроб прорвати наші оборонні рубежі неподалік Новоолександрівки, Калинового, Сокола та Новоселівки Першої. Вісім атак відбито підрозділами Сил оборони, ще п’ять тривають. Українські воїни вживають заходів щодо недопущення просування російського агресора в глибину нашої території, кажуть у Генштабі.

На Курахівському напрямку невдачі зазнала атака агресора неподалік Парасковіївки. Напружена обстановка залишається в районі Красногорівки, де на цей час тривають три боєзіткнення.

На Времівському напрямку успіху не мали штурмові дії рашистів поблизу Рівнополя. Ще одна атака триває біля Урожайного. Втрат позицій не допущено.

Також російські окупанти невдало атакували українські підрозділи в районі Малої Токмачки на Оріхівському напрямку.

На Придніпровському напрямку без успіху завершилась спроба загарбників відтіснити наших воїнів з лівобережної частини Дніпра.

На решті напрямків ворог активних бойових дій не проводив. Ситуація без змін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *