ОСТАННІ НОВИНИ

Ворог активізувався на Сіверському напрямку, – Генштаб

Маркіян Рой

|

Кількість бойових зіткнень на фронті від початку доби зросла до 59, зокрема ворог почав проявляти активність на Сіверському напрямку, найактивніше атакує на Покровському. Про це повідомляє Генштаб.

«Підрозділи Сил оборони жорстко відповідають на штурмові й наступальні дії загарбників, знищують їхню піхоту та техніку», – йдеться в повідомленні.

У Сумській та Чернігівській областях прикордонні населені пункти знову потерпають від артилерійських обстрілів з території РФ. Під ворожим вогнем опинилися Леонівка, Відродженівське, Грем’яч і Середина-Буда. Удари по них загарбники здійснили з районів Азаровки, Безіменного, Случовська та Зьорнова.

На Харківському напрямку російська армія атакувала сьогодні вже тричі. Один ворожий штурм українські захисники відбили. Тривають два боєзіткнення поблизу Вовчанська, на цій ділянці росіяни завдали ударів трьома керованими авіабомбами (з района Бєлгорода).

На Куп’янському напрямку тривають чотири боєзіткнення поблизу Синьківки, Новоселівки і Кругляківки. Дві ворожі атаки українські оборонці відбили, зокрема біля Піщаного.

На Лиманському напрямку війська РФ провели п’ять безуспішних спроб потіснити Сили оборони поблизу Греківки, Невського і Тернів. Триває бій неподалік від Макіївки.

На Сіверському напрямку російська армія намагається проявляти активність у районі Нового. Один ворожий штурм українські захисники відбили, ще один триває.

На Краматорському напрямку росіяни не полишають спроб потіснити Сили оборони із займаних позицій біля Калинівки й Іванівського. Бої на цій ділянці фронту тривають.

На Покровському напрямку загарбники досі намагаються протиснути оборону. Від початку доби вже 22 рази атакували українські позиції біля Новоолександрівки, Калинового, Сокола й Новопокровського. 18 ворожих атак Сили оборони відбили, ще чотири тривають.

На Курахівському напрямку війська РФ штурмують підрозділи Сил оборони поблизу Красногорівки й Парасковіївки. На цій ділянці фронту українські захисники відбили вже шість атак, ще один бій триває.

На Времівському напрямку російська армія вдарила 12 некерованими авіаракетами по району Старомайорського.

Також ворожа авіація активно працює й на Придніпровському напрямку. Зокрема, чотирма керованими авіабомбами росіяни вдарили по Ольгівці, трьома – по Кринках, ще однією – по Бургунці.

На решті напрямків обстановка особливих змін не зазнала.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *