ОСТАННІ НОВИНИ

Ворог наростив «ударний кулак» для наступу на Борову на Харківщині, – DeepState

Олег Дерев'янко

|

Російські військові зосередили значні сили вздовж ділянки від Райгородки до Нововодяного, готуючись до наступу на українські позиції навколо Борової. Про це повідомляє DeepState.

Наразі, російські військові наростили до 10 000 особового складу та близько 450 одиниць важкої техніки, включаючи 200 артилерійських систем. Їхня мета – повторити тогорічний наступ на Борову.

За даними відомства, на цей час оборону на цьому напрямку утримує 3 окрема штурмова бригада Збройних сил України. Проте, сили залишаються неспівмірними, окупанти переважають кількістю, застосовують додаткові підрозділи й ведуть інтенсивні штурмові дії вздовж усіє смуги наступу.

«Кацапи розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, які представлені 236 артилерійською бригадою та 11 полками: 7 мотострілецьких, 2 танкових та 2 артилерійських. Окрім того, залучено найманців з нерегулярних армійських підрозділів. Серед них відомо про присутність “шторм v”, “чорна мамба”, “фіксики” та “чвк патріот”. Для підтримки порядку прибув підрозділ БАРС-14», – йдеться у повідомленні.

За останні три тижні ворог проводить підготовчі дії, намагаючись знайти слабкі місця в обороні українських військ. Також відбуваються безперервні штурми позицій 3 окремої штурмової бригади.

«Ворог втрачає особовий склад, але щотижня прибуває від 2 до 4 сотень свіжомобілізованих кацапів. Цього вистачає як для поповнення, так і для нарощення угрупування. Поки що тактика “м’ясних штурмів” не дала суттєвого результату лише за рахунок того, що на ділянці перебуває сильна бригада. Але наголошуємо, що сили далеко не рівні», – додали у відомстві.

За наявною інформацією, противник планує повторити тогорічну стратегію з виходом спочатку на лінію Надія – Новоєгорівка, а потім вже на Першотравневе – Чернещина.

«Виходячи з даної ситуації, важливо не повторити минулорічних помилок, так як рівень управління військами у кацапів дещо виріс. Викликає занепокоєння й наявність значного числа найманців, яких в основному використовують для штурмових, а не оборонних дій», – зазначили у DeepState.

Нагадаємо, що 3 жовтня 2022 року стало відомо, що ЗСУ звільнили від російських окупантів селище Борова Ізюмського району Харківської області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *