ОСТАННІ НОВИНИ

Угорщина легалізує українців з протермінованими паспортами

Маркіян Рой

|

Громадяни України зможуть отримати посвідку на проживання в Угорщині навіть з протермінованим паспортом, поки в країні триває надзвичайний стан через війну в Україні і протягом пів року після його завершення. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на указ угорського уряду.

Згідно указом від 14 червня, посвідчення особи за кордоном вважається дійсним під час запровадженого в Угорщині надзвичайного стану.

Таким чином при оформленні посвідки на проживання закордонний паспорт громадянина України, який втратив дійсність, вважається чинним і посвідку на проживання може бути видано – у тому числі протягом 6 місяців після припинення надзвичайного стану в Угорщині.

Водночас ця норма не поширюється на процедури отримання громадянства Угорщини.

Нагадаємо, в МЗС вирішили призупинити консульські послуги українським чоловікам мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив це рішення прийняттям в Україні закону проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. При цьому він вважає, що це нечесно, що деякі українці покинули державу під час війни, а потім за кордоном хочуть отримати від неї послуги.

Згодом у МЗС України наголосили, що обмеження на надання окремих послуг є тимчасовими й стосуються виключно чоловіків призовного віку. Більше роз’яснень читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *