ОСТАННІ НОВИНИ

Ворог тисне, бо розуміє, що невдовзі час гратиме на нашу користь, – Сирський

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти продовжують наступати і намагаються виснажити Сили оборони, адже розуміють, що з прибуттям значної кількості західної зброї, техніки й винищувачів F-16 його шанси на успіх будуть зменшені. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

«Ворог чудово розуміє, що в результаті поступового надходження значної кількості озброєння та військової техніки від наших партнерів, прибуття перших F-16, що посилить нашу ППО, час гратиме на нашу користь, а його шанси на успіх будуть зменшуватись.

Тому командування російських військ наразі докладає усіх зусиль для нарощування інтенсивності та розширення географії бойових дій з метою максимального виснаження наших військ, зриву підготовки резервів, недопущення переходу до активних наступальних дій», – відзначив генерал-полковник.

За його словами, на Куп’янському, Покровському, Курахівському та Времівському оперативних напрямках війська РФ проводять активні наступальні дії різної інтенсивності, намагаючись захопити важливі ділянки місцевості або населені пункти, які впливають на стійкість української оборони.

Основні зусилля окупанти зосереджують на Покровському напрямку, де сконцентрована переважна кількість їхніх ударних бригад і полків. Тривають жорсткі бої в районах Глибокого, Часового Яру, Старомайорська, Роботиного, Кринок та островів у прибережній частині лівого берега Дніпра.

«По всьому фронту від Харкова до Кринок наші військовослужбовці демонструють стійкість, мужність і патріотизм, а головне – віру в нашу перемогу», – підкреслив Олександр Сирський.

Головком додав, що майже тиждень працює на східному фронті, де вивчає ситуацію, допомагає командирам бригад в організації бойових дій та з вирішенням проблемних питань, забезпеченням додатковою кількістю озброєння і боєприпасів, посиленням резервами.

«Днями на Донеччині український воїн однієї з бойових бригад Збройних Сил України самостійно взяв в полон чотирьох російських окупантів. Вважаю, що цей вчинок є яскравим прикладом хоробрості та високого бойового духу наших захисників та неодмінно заслуговує на відзначення відповідною нагородою. Дякую йому та усім іншим захисникам і захисницям України, які відповідально ставляться до виконання своїх обов’язків, за їхню самовіддану службу», – наголосив Олександр Сирський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *