ОСТАННІ НОВИНИ

Узимку українці можуть мати світло лише по 5-6 годин на день, – гендиректор Yasno

Олег Дерев'янко

|

Узимку дефіцит в енергосистемі може сягнути до 35%, і через це українці можуть отримувати електроенергію лише по 5-6 годин на день. Про це гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко розповів в етері телемаратону, пише hromadske.

За його словами, зараз складно прогнозувати ситуацію взимку, адже незрозуміло, який рівень електрогенерації буде на початку опалювального сезону. Утім вже зараз, каже Коваленко, відомо, що зимовий пік буде досить великий.

«Якщо генерація плюс можливості по імпорту залишаться на тому ж рівні, як є, то дефіцит буде сягати під 35%. Якщо потім відняти критичну інфраструктуру, якщо потім все зробити, то ми можемо дійсно сидіти 6-7 годин зі світлом», – зазначив він.

Гендиректор Yasno також каже, що побутові споживачі та бізнес мають готуватися до дефіциту електроенергії, пристосовуючись за допомогою батарей, генераторів, сонячних панелей тощо.

Нагадаємо, BBC з посиланням на дані ДТЕК написало, що якщо Росія продовжить повітряні атаки по електростанціях в Україні, то, за найгіршим сценарієм, взимку українці можуть проводити до 20 годин на день без електрики й опалення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *