ОСТАННІ НОВИНИ

У Німеччині закликали урізати допомогу українським біженцям. Уряд відреагував

Олег Дерев'янко

|

У Німеччині низка політиків закликала скасувати стандартну допомогу по безробіттю для українських біженців в країні, так звані «гроші для громадян» (Bürgergeld). Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на DW.

Зокрема, генеральний секретар Вільної демократичної партії (ВДП) Біжан Джир-Сарай вважає, що «новоприбулі біженці з України в майбутньому більше не повинні отримувати» таку допомогу.

За його словами, скасування стандартної допомоги по безробіттю для українських біженців має стати додатковим стимулом шукати роботу.

«Ми маємо брак робочої сили – приміром, у ресторанній сфері, на будівництві, у медичній сфері. Ми не повинні більше фінансувати безробіття за гроші платників податків», – зазначив він.

Крім того, один із лідерів фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Торстен Фрай заявив, що «виплата грошей для громадян біженцям від війни створює абсолютно хибні стимули».

Як повідомляє Tagesschau, він закликав принаймні припинити виплату допомоги українським чоловікам у Німеччині, які придатні до військової служби.

На вимоги урізати допомогу українським біженцям вже відреагував уряд Німеччини.

Зокрема, заступник речника Федерального міністерства праці Домінік Ерентраут заявив, що уряд не має наміру обмежувати виплати соціальної допомоги близько 1,17 млн українських біженців, які зараз проживають у Німеччині.

Згідно з даними Центрального реєстру іноземців Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини, найбільшу частку біженців становлять жінки та діти.

За даними Міністерства праці, 185 тисяч осіб зараз мають постійну роботу, ще 47 тисяч мають мінімальну зайнятість.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *