ОСТАННІ НОВИНИ

Канада оголосила про пакет допомоги Україні на понад 38 мільйонів доларів

Маркіян Рой

|

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про пакет заходів на підтримку України на суму 52,4 млн канадських доларів (приблизно 38,1 млн доларів США). Про це повідомляє преслужба Трюдо, пише Європейська правда.

Допомога включає 10,9 млн доларів на підтримку вразливих дітей, молоді із групи ризику та реінтеграцію переміщених дітей, які повертаються до України, а також покращення доступу до правосуддя для жертв воєнних злочинів;

Вони також покликані підвищити поінформованість родин та громадянського суспільства щодо процесу пошуку зниклих безвісти осіб; підтримати чоловіків, які пережили сексуальне насильство, пов’язане з війною, зокрема військовополонених.

Уряд Канади також виділить 14,5 млн доларів на підтримку невідкладних зусиль України з відновлення пошкодженого енергетичного обладнання та інфраструктури.

Ще 11,2 млн доларів Оттава інвестує у: Міжнародний валютний фонд для зусиль, спрямованих на допомогу Україні в отриманні технічної підтримки та навчання, необхідних для економічних реформ і вступу до ЄС; поліпшення можливості України очистити свою територію від мін та інших вибухонебезпечних пережитків війни; а також надання уряду України техдопомоги з боку експертів уряду Канади в секторах юстиції та енергетики.

Крім того, Канада виділить 1,5 млн доларів на підтримку безпечної та надійної експлуатації ядерних об’єктів в Україні через Міжнародне агентство з атомної енергії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *