ОСТАННІ НОВИНИ

Євросоюз продовжив на рік санкції за анексію Криму Росією

Олег Дерев'янко

|

У понеділок, 17 червня, рада ЄС вирішила продовжити санкції, запроваджені Євросоюзом у відповідь на незаконну анексію Криму та міста Севастополь Росією, до 23 червня 2025 року. Про це повідомляє Європейська правда.

У червні 2014 року Європейський Союз запровадив обмежувальні заходи щодо незаконно анексованого Росією Криму. Ці заходи включають заборону на імпорт до ЄС товарів, що походять з Криму або Севастополя, заборону на інфраструктурні або фінансові інвестиції в Крим або Севастополь, а також заборону на туристичні послуги з Криму або Севастополя.

Крім того, експорт певних товарів і технологій кримським компаніям або для використання в незаконно анексованому Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах, а також для пошуку, розвідки та видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів, також підлягає обмеженням з боку ЄС.

ЄС не визнає і продовжує засуджувати незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією як порушення міжнародного права.

Нагадаємо, 12 червня США оголосили про розширення санкційного переліку проти РФ, додавши до нього понад 30 фізичних осіб і понад 200 юридичних осіб. Санкції, зокрема, запровадили щодо Національного клірингового центру та Московської біржі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *