ОСТАННІ НОВИНИ

70% українців вважають, що Зеленський має бути президентом до кінця воєнного стану, – КМІС

Олег Дерев'янко

|

Більшість опитаних українців (70%) підтримують президента Зеленського до завершення воєнного стану, відзначаючи його легітимність, хоча рівень схвалення його діяльності зменшився порівняно з 2023 роком. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

За даними відомства, 70% респондентів вважають, що Зеленський має лишатися на посаді до кінця воєнного стану, у той час, як 22% – не згодні з цим.

Щодо загальної оцінки діяльності президента, 56% українців зазначили, що вони скоріше або повністю схвалюють його роботу. Скоріше або повністю не схвалюють – 37%. У попередньому опитуванні у вересні 2023 року 77% схвалювали його діяльність. Відповідно, рівень схвалення помітно знизився, проте лишається на високому рівні.

Більшість українців (58%) згодні з твердженням, що «Українська влада не повинна йти на компроміси в переговорах. Україна продовжуватиме боротьбу, скільки буде потрібно». За результатами опитування, 65% висловили підтримку ідеї винесення результатів майбутніх переговорів на референдум.

У контексті нового закону про мобілізацію, 34% опитаних підтримують його, однак 32% відмовляються висловити свою думку, а 20% висловили незгоду.

Опитування проводилося з 26 травня по 1 червня і методом телефонних інтерв’ю були опитані 2011 дорослих мешканців підконтрольних Уряду України територій.

Похибка вибірки не більше ніж 2,4% для показників ближче до 50% і не більше ніж 0,5% – для показників ближче до 1%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *