ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прибув до Швейцарії на Глобальний саміт миру

Андрій Котенський

|

Президент України Володимир Зеленський прибув до Швейцарії на Глобальний саміт миру.

За словами Володимира Зеленського, у Саміті візьмуть участь близько 100 країн. Попереду два дні активної роботи з країнами з усіх куточків світу, із різними народами, які об’єднані спільною метою – наблизити справедливий мир для України.

«Саміт миру дасть змогу глобальній більшості зробити конкретні кроки у сферах, що важливі для кожного у світі: ядерна та продовольча безпека, повернення військовополонених і всіх депортованих осіб, зокрема депортованих українських дітей. У Саміті візьмуть участь близько 100 країн і міжнародних організацій. Вдячний усім, хто вирішив долучитися та продемонструвати глобальне лідерство й відданість миру, міжнародному праву та Статуту ООН», – повідомив він.

Президент України переконаний, що світова більшість, має докласти всіх зусиль, щоб покласти край війнам, агресіям і колоніальній окупації та унеможливити їхнє повторення.

«Упевнений, що всі люди світу хочуть справедливого миру та поваги до кожної нації. Саме тому формат Саміту передбачає можливість для кожної нації продемонструвати своє лідерство в досягненні спільних цілей. Голос відповідальної світової більшості здатен наблизити мир і відновити повну силу Статуту ООН», – додав Володимир Зеленський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *