ОСТАННІ НОВИНИ

Угода про 50 млрд доларів для України є чітким сигналом Путіну, – Шольц

Олег Дерев'янко

|

Плани G7 надати Україні близько 50 млрд доларів фінансової підтримки, залучаючи заморожені російські активи, є чітким сигналом главі Кремля Владіміру Путіну. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, його цитує видання Reuters.

Виступаючи перед журналістами на щорічному саміті G7 в Італії, Шольц заявив, що президент Росії Володимир Путін помилявся, очікуючи, що міжнародна підтримка України з часом ослабне.

«Це дуже чітке зобов’язання, яке повинно надихнути українців робити те, що їм потрібно, щоб захистити свою незалежність і суверенітет», – сказав Шольц.

За його словами, це також чіткий сигнал президенту Росії, що він не може просто так сидіти і сподіватися, що фіскальні проблеми в країні, яка підтримує Україну, одного разу дозволять йому виграти цю війну

«Це дуже історичний крок, який ми робимо сьогодні», – сказав німецький лідер.

Нагадаємо, лідери «Великої сімки» погодилися надати Україні до кінця року кредит у 50 мільярдів доларів, залучивши прибутки від заморожених російських активів

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *