ОСТАННІ НОВИНИ

«Напружена ніч»: Польща підняла авіацію через атаку РФ по Україні

Олег Дерев'янко

|

У ніч на п’ятницю, 14 червня, Польща залучала свою авіацію та авіацію союзників у зв’язку з загрозою російських ракетних ударів по території України. Про це повідомляє Оперативне командування ЗС Польщі.

За даними відомства, у південно-східній частині країни вночі міг бути підвищений рівень шуму у зв’язку з початком польотів польських та союзних літаків.

Польські військові зазначили, що «це ще одна дуже напружена ніч» для всієї системи ППО Польщі у зв’язку з активністю дальньої авіації Росії, яка завдає ударів крилатими ракетами та «Шахедами» по об’єктах, розташованих, зокрема, у західних регіонах України.

«Були задіяні всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, а Оперативне командування РП здійснює постійний моніторинг ситуації», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, першу повітряну тривогу на Львівщині оголошували о 03:04, вона тривала понад півтори години. Згодом о 06:02 у Львові та області вдруге почали лунати сирени повітряної тривоги. Причиною обох тривог була загроза ракетного удару.

Російські війська випустили по Україні 14 ракет та 17 дронів. Силам протиповітряної оборони вдалося збили всі 17 дронів та сім ракет.

Під час першої нічної тривоги ворожа крилата ракета перетнула повітряний простір Львівської області на 20 секунд, після чого розвернулася на Рівненщину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *