ОСТАННІ НОВИНИ

Кім Чен Ин відправив Росії майже 5 млн артснарядів, – Південна Корея

Наталя Дуляба

|

Північна Корея відправила до Росії щонайменше 10 тисяч морських контейнерів, які можуть містити до 4,8 мільйона артилерійських снарядів. Про це в інтерв’ю Bloomberg заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік, повідомляє Українська правда.

«Очікується, що Путін прагнутиме до більш тісної співпраці з Північною Кореєю у сфері безпеки, особливо у сфері військових поставок таких як артилерійські снаряди, які необхідні для того, щоб скористатися шансом на перемогу», – сказав південнокорейський міністр.

Він також повідомив, що Північна Корея відправила десятки балістичних ракет, щоб допомогти Путіну в нападі на Україну. А в обмін на боєприпаси Росія надіслала КНДР технології, які допоможуть їй розгорнути мережу супутників-шпигунів, а також звичайні озброєння такі як танки і літаки.

За повідомленням південнокорейської газети DongA Ilbo, Путін відвідає Північну Корею вже наступного тижня. Ця поїздка стане його першим візитом з липня 2000 року і викличе занепокоєння з боку США та їхніх партнерів щодо поставок зброї, які допомогли Кремлю в його нападі на Україну в обмін на допомогу для підтримки режиму Кім Чен Ина.

Видання пише, що нині, коли Київ отримує від своїх американських і європейських партнерів зброю на мільярди доларів, вікно для прориву Росії звужується, навіть незважаючи на те, що вона продовжує бити ракетами і безпілотниками по українських містах загалом і по енергетичній інфраструктурі зокрема.

Також Bloomberg наголошує, що боєприпаси, надіслані Північною Кореєю після зустрічі Путіна і Кіма в Росії у вересні, ймовірно, значно перевищили ті, що були надіслані США і Європейським Союзом Києву. Це дозволило кремлівським військам обстрілювати Україну, тоді як українські військові були змушені нормувати боєприпаси через скорочення поставок, коли надання допомоги було заблоковано в Конгресі США.

«Хоча Росія і Північна Корея заперечують передачу зброї, комерційні супутникові знімки і розвідувальні дані, надані урядом США, показують, що російські вантажні судна регулярно курсують до північнокорейського порту Наджін. Більшість з них прямують до Дунаю − колишньої радянської бази підводних човнів, розташованої приблизно за 180 кілометрів (110 миль) від нього. Білий дім надав знімки, на яких видно, як зброю відправляють за маршрутом і доставляють залізницею за тисячі кілометрів до складу в російському місті Тихорецьк для використання в Україні», − пише видання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *