ОСТАННІ НОВИНИ

На «Рамштайні» розглянуть посилення ППО України та коаліцію дронів

Маркіян Рой

|

Під час засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий формат «Рамштайн») буде розглянуто можливості для посилення протиповітряної оборони України та роботу «коаліції дронів» на підтримку України. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття 23-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні вранці, коли ми збираємося, українські війська ведуть важку боротьбу. У Харкові та в інших місцях Кремль продовжує посилювати бомбардування українських міст і цивільного населення. І Україна терміново потребує більших можливостей протиповітряної оборони для захисту свого неба», – сказав він.

За словами міністра, країни-учасниці «Рамштайну» мають продовжувати посилювати спроможності української ППО, але також працювати на підтримку довгострокової безпеки України.

«Ми повинні продовжувати шукати нові рішення, особливо для проблем протиповітряної оборони України, і ми продовжуватимемо підтримувати довгострокову безпеку України. І ви можете бачити це в нових двосторонніх безпекових угодах України з Бельгією, Ісландією, Норвегією, Португалією, Іспанією та Швецією. Ця контактна група також підтримує роботу України над зміцненням і модернізацією її Збройних сил на довгострокову перспективу», – заявив очільник американського Міністерства оборони.

Остін повідомив, що під час засідання Контактної групи також будуть заслухані останні новини від коаліції з питань безпілотників на підтримку України. «Коаліція працює над тим, щоб допомогти Україні відбити російську агресію сьогодні і стримати російську агресію завтра», – заявив він.

Міністр додав, що задля довгострокової безпеки Україні потрібна потужна, ефективна і самодостатня оборонна промисловість. «Тому Сполучені Штати тісно співпрацюють з цією Контактною групою для зміцнення оборонної промисловості України та сприяння спільним проєктам. Попереду у нас багато роботи, і, на щастя, підтримка України зростає, а не слабшає», – додав він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *